 | Space Art |  |
Trimis: 14/01/2007 20:35 |
|
|
|
Aici va fi un loc de reuniune a tuturor pasionatilor de Space Art. DAca sunteti buni desenatori, aici e locul sa ne aratati creeatiile.
Tot aici vom invata si unii de la altii tehnici de desenare Space Art.
Cateva indicatii pentru amatorii de Space Art: Avand in vedere complexitatea spatiului cosmic, trebuie tinut cont si de ceea ce inseamna astronomie si corpuri ceresti: cum arata ele, cum se manifesta, luminozitate, densitate, si altele.
Fie ca este vorba de Adobe Photoshop sau de Corel Draw sau chiar si Paint Shop Pro, nu uitati ca aceastea sunt doar unelte ce va ajuta in crearea lucrarilor voastre. Natural ca este indicat sa stiti bine sa lucrati cu ele, ca in acest fel munca voastra sa fie mult usurata.
Si nu in ultimul rand mai aveti necesitate si de imaginatie pentru o asemenea lucrare. Imaginatia voastra trebuie sa fie un element cheie in lucrul vostru.
--------------------
Si incep eu sa va prezint un tutorial.
Cum sa desenam un roi de stele
Desen conceput in Corel Photo Paint 9
1. "Foaia" pe care desenam trebuie sa fie neagra. Vom aplica comanda fill:
2. Pe plansa neagra, vom adauga stelele cu comanda Effects-Creative-Particles. De acolo vom alege "Stars". In Photoshop nu stiu care e comanda, insa trebuie sa fie si acolo.
3. Avem deja un cer instelat, insa stelele sunt dispuse aleator. Iar noua ne trebuie un loc in care sa fie o aglomerare de stele. Pentru asta, cu instrumentul "Clone Tool" vom copia stelele din diferite zone, in zona unde vrem sa fie aglomerarea de stele.
4. Daca pana acum am confecționat direct pe background, acum va trebui sa cream un obiect nou. In continuare, cu instrumentul "Paint tool", vom colora peste roiul de stele. A se avea grija ca ceea ce coloram sa fie un obiect nou!
5. Selectam "mazgalitura" ce am facut-o in pasul anterior si ii vom aplica efectul "Blur", de la Effects. Comanda Blur exista si in Photoshop. Nebulozitatea se va regla dupa preferintele fiecaruia.
6. Ultimul pas e sa mai desenam niste stele de magnitudine mare, ca sa sporeasca efectul. Aceste stele le adaugam fie cu comanda Effects->Render ->Lens Flare, fie cu Image Spreayer Tool, de pe bara de instrumente. In acest desen am întrebuințat ambele metode.
Si desenul final arata asa:
 |
|
|
|
|
 | |  |
Trimis: 19/01/2007 23:40 |
|
|
|
Cum se deseneaza: O nebuloasa inelara
Deoarece aceasta lectie e mai lunga, o voi imparti in 2.
1. Vom porni de la imaginea cerului instelat. Imaginea cerului instelat va fi de acum incolo baza pentrui aproximativ toate desenele de Space Art. Modul lui de desenare l-am prezentat anterior, asa ca nu cred ca mai are rost sa il mai descriu odata.
Avand asadar cerul instelat, vom creea un nou obiect cu comanda:Object -> Create -> New object. Apoi cu instrumentul Paint tool(adica pensula) vom desena un cerc...mai bine zis vom mazgali ceva de forma rotunda Nimic in natura nu e de forma perfecta.
2. Din meniul Effects, selectam Blur -> Gaussian Blur. Cu comanda blur, vom crea efectul de dispersie, de nebulozitate al desenului anterior. Gradul de dispersie se regleaza dupa preferinta fiecaruia. In final, mazgalitura noastra trebuie sa arate asa:
3. Vom creea un nou obiect, prin aceeasi procedura ca la punctul 1. Obiectul fiind creat, putem sa'i dam o noua mazgalitura, dar cu alta culoare:
4. Si asupra acestui desen vom aplica aceeasi comanda Blur. De aceea e bine ca fiecare "mazgalitura" sa fie obiecte separate una de alta, pentru ca sa poata fi prelucrata fiecare dintre ele in parte.
5. Cu instrumentul Paint si selectata optiunea Atomizator Can(adica Sprayul), vom face niste "bulinute" pe ici-colo. Atentie. Inainte de asta cream un nou obiect.
6. Aplicam un Blur si la bulinutele desenate la punctul 5.
7. In interiorul cercului format, dupa ce am făcut un nou obiect, mazgalim un cerc plin de data asta. Nuanță sa fie albastru sau violet. Dupa ce terminam de desenat noul desen, aplicam si pe asta comanda Blur.
End of part 1  |
|
|
|
|
 | |  |
Trimis: 20/01/2007 00:35 |
|
|
|
Partea a 2-a.
8. Aceeasi procedura: cream un nou obiect, apoi cu pensula mai desenam un detaliu:
care dupa ce ii aplicam comanda Blur, va iesi asa:
9. In centrul nebuloasei, mai desenam o bulinuta, insa cu o alta nuanta de albastru sau violet, decat cea folosita pentru cealalta figura.
iar apoi aplicam comanda Blur:
10. Acum vom desena niste detalii ale nebuloasei. Tot cu pensula(Paint tool) si cu optiunea Atomizator Can mai desenam niste bulinute, ca in figura alaturata:
Pe aceste bulinute, aplicam apoi comanda Effects->3D Effects->Sphere. Vom selecta o valoare mica. In final va arata ca in desenul de mai sus.
11. Peste obiectul creat anterior, aplicam comanda Blur:
Acuma am obtinut o nebuloasa de o luminozitate uniforma pe toata suprafata. Insa nebuloasele nu au luminozitate uniforma, ele fiind mai luminoase in locurile unde este o stea sau mai numeroase stele langa materia difuza.
12. Ultima etapa a desenului nostru este crearea unei luminozitati neuniforme. Aceasta operatie se va face in 2 etape:
a) Se selecteaza Window -> Dockers -> Objects. Apoi va apare o lista cu toate obiectele continute in desen + Backgroundul. Cu Ctrl+click stanga, se selecteaza din aceea lista toate obiectele. Cu click dreapta, se selecteaza apoi din meniul flotant ce apare, comanda Combine-> Combine objects together.
b) Se selecteaza obiectul realizat prin unirea tuturor obiectelor si apoi se selecteaza din meniul Effects->Render-> Lighting effects. Acolo se va regla numarul de luminatoare si vigoarea lor, dupa preferinta.
In final, desenul va iesi de forma asta:
 |
|
|
|
|
Pagina de start a forumului Independentul.MyForum.ro » Arta Digitala
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1
|
|
|
|
|
|